Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 23:21 - Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Автор: aligatora Категория: Новини   
Прочетен: 618 Коментари: 0 Гласове:
0



Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

От Днес.бг



Тагове:   днесбг,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aligatora
Категория: Лични дневници
Прочетен: 49844
Постинги: 31
Коментари: 2
Гласове: 24
Архив